setelah lama menyepi..kini aku kembali?

Assalammualaikum readers Syan Punya Belog ^^

apa khabar semua? harap semua pun sihat2 belaka la kehendakNya.

setelah lama menyepi akhirnya aku kembali menconteng dan mengarang didalam blog usang ini. fuhh!fuhh!fuhh! tiup2 dulu habuk yang bersepah dalam blog ni jap..baru selesa nak merapu  meraban segala~

kemana menghilang? aish..ada seja bah aku ni di sini hihi tak hilang kemana2..cuma malas mau update blog seja..hehe maalish~

seja dua menjak ni agak busy urus pasal transfer kredit pelajar perubatan mesir ke malaysia tu..naik turun pejabat penaja, tulis surat rasmi panjang berjela, print itu, scan ini, photostat macam2, pos semua dokumen ke KPT, alahaiiii macam2 la bah urusan yang mau dibuat.

last2 fedup, aku decide untuk sambung dalam negara, sebab KPT tak terima orang yang ketuk pintu depan dorang dengan sopan, dorang terima yang masuk pintu belakang siap tipu bulat2 segala macam dokumen untuk dapat tempat dekat IPTA..grrrr >.<"

takpa, aku redha..ini ketentuan ALLAH utk aku dan kawan2 yang bakal sambung study semula dekat Egypt nanti. Terima dengan hati terbuka, sebab at the end of the day, we still gonna be a doctor juga kan? in shaa ALLAH.

aish, meluah ketidakpuasan hati pula kat sini kan? haha sorry~

fyi my flight to Egypt gonna be this 3rd Nov selepas extend seminggu, sepatutnya 28hb hari tu lagi ngeeee aku belum beli barang2 stok untuk setahun, so extend la seminggu untuk urus perihal biasiswa and SHOPPING!! I like shopping soo much, that y besarkan perkataan tu ngeeee =)

banyak juga aktiviti2 yang aku lakukan sepanjang cuti 4bulan dekat Malaysia Tanah Airku ni. First opkos pasal buat attachment hari tu la kan, second pergi majlis kawen kawan2 sebatch, ada 2 orang yang melangsungkan majlis dorang sepanjang cuti ni, tahniah! and banyak lagi laa, dekat sini aku selitkan beberapa keping gambar utk beberapa "aktiviti" sepanjang cuti sem 4bulan kali ni.

1. Posting Elektif di department Neurosurgery HQE 2

the one and only pic yg aku sempat snap sepanjang posting

2. Walimah Faten Izzati ( Batch 0509 SEMAI)

bergambar dengan pengantin ( Faten Izzati), kawan sebatch di SEMAI

kami meroyan dekat pelamin pengantin, macam aku pula yang pengantin luls~
3. Walimah Hadi Zulkepli ( kawan sebatch di Mesir)

the boys

the gugurls~


4. Balik kampung berjimba dengan adik-adik sepupu dan anak2 buah luls~

with my beloved little cousin, Wina

camwhoring with cousin


my anak2 fruit , Rira and Mia

Wina with her duck face (^o^)

5. Hangout with BFF and schoolmates.

lunch with BFF at KRR 1Borneo, Fatin Ameerah

bowling time!












buka puasa dengan BFF di Secret Recipe 1Borneo, Fatin Humairah

with Fatin's sister, Anis Suhaila





Picnic dengan schoolmates 

phewwww kira banyak juga gambar aku selitkan kali ni, tapi ini hanya separuh dr koleksi yang aku ada.

minta maaf awal2 sebab kualiti gambar tidak berapa bagus, sebab lain occasion lain camera..sekejap guna camera phone, sekejap camera samsung, x konsisten hihi

banyak lagi kot aktiviti2 yang aku lakukan sepanjang cuti ni, cuma malas nak ambil gambar ja bila dah enjoy tak hengat dunia tu..nak enjoy kena enjoy habis-habisan, kena fokus! LOL

enough with the story of the summer break in Malaysia, now Egypt already entering winter..super duper long summer vacation I ever went through LOL

well, its time for me to continue my adventure as medical student AGAIN..hello books!!

fyi I will start my life as 4th year medical student this semester! hoorayyyy! 3years left in shaa ALLAH. Then you all can call me doctor! hihihi

this super duper long semester break is over! now its time for me to focus on my study..and guess what, we will entering the hospital this semester, I'm sooo excited just think about that. But my arabic is very bad..which worries me huhu

may ALLAH help me pass this 4th year and help me to learn arabic fast and better than before..amiiin~

please pray for me and my friend safety who will continue our studies in Egypt. In shaa ALLAH ini adalah syahid kami, belajar di jalan ALLAH.

till we meet again readers! =)

p/s : ada beberapa hadiah yang belum dipost untuk pemenang2 GA hari tu dan GAs yang SPB jd sponsor, jangan risau, semua akan dipos sebelum fly balik Egypt, in shaa ALLAH~

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

akak perasan juga adik akak yang sorang ni lama menghilang...welcome back dear... ^_^

Syan_Neesa said...

@Farah Waheda Wahid hihi ingatkan xde yang perasan "kehilangan" saya..thx akak farah!

Nurfaezah Abdullah said...

all the best in ur future endeavour, doc syan ^^