Kembali bermastautin

AssalammualaikumWBT and Hi ^^

alhamdullillah, selamat menjejakkan kaki di Ardhul Qinanah ni tepat jam 230 am waktu Mesir bersamaan 830 am waktu Malaysia, 20 sept 2012..

banyak sangat cabaran yang kami tempuhi sepanjang perjalanan balik ke sini, 1st of all, luggage over weight start from KKIA lagi..terpaksa out kan satu kotak and guna khidmat PosLaju untuk hantar ke Mesir, then still over weight, 4kg..xpa, bayar sejalah RM15 sekilo..luckily Ummi and Abah ada lagi waktu tu..then off to KLIA..luggage keluar lagi, kena check in semula d sana..timbul lagi satu masalah..

luggage OVER WEIGHT LAGI!!!! >.< now over 6kg plak grrrr..nak nangis ja depan counter Etihad Airlines tu..call ummi diskus diskus apa yang patut, then luckily akak dekat counter check in tu bagi kami idea yang bernas, "keluarkan 6kg barang dari luggage kamu ni, bawa handcarry, bag laptop akak bagi masuk FREE, x masuk 7kg handcarry tu" phewww~ thx alot sebab bagi kami FREE berat utk bag laptop and thx juga sebab bagi kami idea yang bernas~

habis keluarkan baju2 sampai 6kg ke bag yang lain untuk di handcarry..TAPI yang x syiok nya kena bawa handcarry satu bag laptop, satu bag kertas yang kat dalam tu ada kasut, bekas kuih raya, novel etc x berat ponn and another bag tu lah yang 6kg tu..dah la xde bag beroda..bayangkan macam mana nak heret barang2 tu waktu keluar dari kapal U_U

fly ke Abu Dhabi jam 8.25 malam waktu Malaysia, sebelum tu xda sentuh makanan langsung waktu dekat KLIA, sebab urus kan luggage2 tu..keluarkan barang2 semula then masukkan semula bagai, then kena check in lagi skali *sigh* naik ja flight terus rasa macam nak muntah, apa x nya, gastric start menyerang..pedih wow! hidu lagi bau makanan dalam flight tu..memang terasa macam perempuan yang berada di awal pregnant nya, bluek~~

makanan di hidangkan and selera makan berlalu pergi sebab penat and memang kalau telan juga ada kang mencari bag muntah huhu jamah sedikit seja makanan and apa yang memburukkan keadaan lagi, adakah patut minta coffee with extra sugar and creamer, memang wajar lah heart burn tu makin worse #padanMuka

sampai kat Abu Dhabi around jam 1100 pm waktu Abu Dhabi, jarak dari pintu ketibaan flight ke transfer area and nak boarding tu, Ya ALLAH macam 1KM jauh nya..kenapa lah airport Abu Dhabi tu besar sangat -.-'' dah la banyak barang yang kena seret, trolley pun ada bila dah 1/4 dekat dengan boarding gate -.-'' penat gilak!

heart burn semakin menjadi2..sekali lagi terasa macam perempuan di awal pregnant nya..tutup mulut dan hidung menggunakan bantal, and tidur..xlama lepas tu, kena kejutkan " fish or chicken mam?" grrrrr~ nasib baik dalam salad tu ada lemon, gigit lemon yang masam tu, and berkuranglah jugak rasa mual2 nak muntah tu, kan seperti yang di ibaratkan, memang macam pregnant women! hahaha

alhamdullillah, sampai juga kami di sini semula..our 2nd home for another 4 years InsyaALLAH..

kelas sudah start, luckily semalam kesemua lecture untuk kelas kami dibatalkan..hati berbunga riang sebab dapat rehatkan minda and tubuh sebaiknya..hehe

so officially nya kelas kami start hari Ahad ni..mohon dipermudahkan segala urusan kami di sini..and mohon juga dipermudahkan urusan si dia nun jauh di sana, amin~

gambar 2 keping jak dapat snap, x sempat snap banyak2 huhu so mengarang ja la lebih haha..take care u'olls! have a nice weekend Malaysia, and 100% sure I gonna miss you alot! especially my hometown Sabah and my beloved family!



my Abah and Ummi, sayang kamu ketat2~ will missing both of you for sure!

like father like daughter? hahaha muka Abah selalu serius waktu snap gambar -.-''

that all, take care semua! salam sayang dari Ardhul Qinanah!
wassalam~

2 comments:

Anne Nurain said...

penat kn naik flight.. sedangkn yg dari KKIA p KLIA pn suda terasa penat apa lg jauh2 ni.. slalu risau kalau overweight.. hihi.. :)

Syan_Neesa said...

@Anne Nurain tersangat la penat -.-'' masuk lagi dgn jetlag nya huhu siang bagaikan malam~