berubah ke arah kebaikan itu TIDAK MUSTAHIL!!

AssalammualaikumWBT and hi (^_^)

dha seminggu biarkan belog ni kan..otak dan fikiran tidak lagi seligat dulu untuk mencurahkan segalanya yang ingin Syan ceritakan..kesibukan banyak mengambil tempat dalam kehidupan seharian tika ini, tapi alhamdullillah ALLAH masih bagi Syan masa untuk tidak lupa untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang hamba ALLAH..alhamdullillah ALLAH juga kurniakan kesihatan yang baik sepanjang minggu ini, alhamdullillah~

korang plak macamna? okai tak? insyaALLAH semua pun dalam keadaan fizikal dan mental yang sihat walafiat selalu, amin!

1st of all, nak minta maaf xdapat nak announce pemenang utk GA buat masa ini, Syan and Ummu sedang "berperang" dengan peperangan kecil kami..hari Isnin ni insyaALLAH akan berlangsung Pre Final Test utk subject Anatomy, still banyak yang x di revise lagi, kecut gak perut mengenang diri yang x prepare 100% ni.. banyak sangat godaan dengan dunia luar sekarang.. and sometime Syan rasa macam nak hempuk dan tampar-tampar muka ni laju2, nak kasi sedar sikit yang Final Exam just around the corner!!!! TT____TT

fyi Final Exam bagi kitaorang, Medical Student 2nd year Univ. of Zagazig akan start pada 9 May 2012 dan akan berakhir pada 28 Jun 2012..makan masa hampir 2 bulan untuk habiskan lebih kurang 13 paper (5 subjects), lepas tu , here I comes Malaysia Tanah Tumpah Darahku!! wheeeeeee =D hihi *ooooppss terlebih plak happy nya*

Ya ALLAH engkau permudahkanlah urusan kami ini, sesungguhnya telah engkau tempatkan kami dalam medan perubatan ini, maka engkau permudahkanlah bagi kami untuk menyelesaikan ia dengan sebaik mungkin, dan izinkan kami untuk berbakti pada mereka2 yang memerlukan khidmat bakti kami suatu hari kelak..amin Ya Rabb~

untuk yang datang terjah blog Syan dalam minggu ni and selang beberapa minggu yang lalu, syukran jazilan khatiran sebab sudi datang dekat blog yang xseberapa nak hebak ni..syukran jazilan khatiran juga untuk adik nliyate sebab sudi list kan blog Syan dalam Update Senarai Blog Islam dalam blog dia yang comel tu (^_^)

maalish Syan bukan orang yang cukup serba serbi, masih dalam proses untuk ke arah yang lebih baik insyaALLAH, rasa macam tidak sesuai untuk berada dalam list tersebut, sebab blog ni bercampur baur isi nya TT___TT

tapi insyaALLAH juga dari semasa ke semasa akan cuba untuk perbaiki penulisan agar tidak pointless dan lebih banyak menyampai facts, ilmu dunia and akhirat, and bagi readers Syan Punya Belog, jangan segan silu nak tegur setiap kesalahan yang Syan lakukan w/pun hanya sekadar tersalah ejaan or sekecil-kecil zarah okai..



untuk menjadi seorang yang 100% perfect dari seluruh sudut itu mustahil tapi untuk berubah kearah kebaikan itu TIDAK MUSTAHIL (^_^)v fighting!!

akhir kalam, andai ada terkasar bahasa, terasa hati and mumbling banyak sangat and buat korang annoying dengan post ni, maalish sangat2x k..wassalam and take care people!! see you soon~

3 comments:

shadhira said...

dhira demam.. hihi..
yeah.. it's not a crime utk jadi lbih baik.. may Allah bless.. good luck xam ye syan..

nliyate said...

salam, huu . sama-2 . yg baek dtgnya dari Allah , yg buruk dri kita jua . smoga kita dirahmati oleh Allah . ameen ,~

syahirahfs said...

cinta bukan melemahkan iman, tetapi menguatkan iman.. <sumber 7 petala cinta..

hee. xde kaitan pun.. nak buat joke x jadi.. takmau stress2 yup. stress x baik untuk kesihatan (fact mane ak amik nth).. semoga anda berjaya didalam peperangan anda. jihad kecil-kecilan kan. niat belajar kerana Allah. insyaAllah ade balasan dy :) take care. salam