exam has ended! winter break start!!

AssalammualaikumWBT and salam 1 Malaysia reader! (^_^)v

apa khabar semua nya hari ni? hope korang semua sihat lah kehendaknya..kalau ada yang sakit tu, aku mau pesan, bawa-bawa lah diri tu pegi jumpa doktor w/pun aku tahu kamu xsuka jumpa doktor sebab takut kena suntik la, kena bagi makan ubat pahit la, dapat ubat yang banyak la, bla bla bla *mumbling*

okai enough! xmahu mumbling di hari yang penuh berbahagia ini yer kawan2 adik2 akak2 abg2 sekalian..penat kot mumbling sorang diri dalam bilik ni sambil mengadap buku and notes..dorang pun dha bosan dengar aku mumbling sorang2 keluarkan satu2 facts or info yang aku tengah study tu balik kat dorang..kadang-kadang aku ble whisper tau dekat dorang sebab mata aku ni gatal nak tutup kan so terpaksa la whisper lak, selagi telinga aku dapat tangkap apa yang aku ucap kan, selagi tu la aku akan berusaha untuk hafal dan try to remember it again by try to speak it again and write it down..hikhikhik my style okai~ (^_^)

selepas mengharungi lautan kertas2 nota dan buku2 yang luas, akhir nya hari ini berakhir lah sudah "kenikmatan" itu..hooorayyy!! oh yeahhh!! *melompat-lompat smbil angkat tangan*  dan secara rasmi nya my beloved Mr.Brain akan start untuk bekerja slow and steady for a while..dia xkan berhenti bekerja 100%, tapi akan berkurang beberapa %..sebab aku still kena study and buat nota-nota yang tertunggak lagi -.-'' aku study untuk masa depan dan untuk nyawa orang lain..peace yo!

selain itu, secara rasminya, CUTI musim sejuk aku jugak sudah bermula!! oh yeah!! dah boleh guling-guling atas katil dengan tenang tanpa perlu bawa buku sekali, erk? aku bawa buku time tido? opkos! aku nak study jugak before aku tido hoho kitaorang dha dapat cuti yang boleh dikira panjang jugak la..2 weeks is long enough for me (^_^) tak boleh cuti lama-lama, nanti otak berkarat you..kesian otak I..I xnak dia berkarat, sebab I nak jaga dia baik2 especially my hippocampus yang menyimpan 1001 kenangan sepanjang hidup I..yer dok? xtahu pegi Google apa benda tu okai! haha


buku yang berlambak -.-''


notes yang berlambak -.-''


meja study yang berhambur..nmpk tak tu wallpaper lappy I?
my parents okai..pembakar semangat I ~

ini la suasana exam midterm yang aku alami seminggu ini..sila abaikan gambar ke3, keadaan meja study yang berhambur gilak gilak -.-'' dengan lappy yang terbukak depan mata and heater kat sebelah yang tak pernah jemu nak panas kan badan aku huhu..thx a lot heater!! luv ya!! aku letak heater tu atas meja sebab kalau aku letak bawah sikit dari meja tu aku tak rasa kepanasan dia, sometime aku rasa macam aku kena panggang pun ada -.-'' muahahaha #kidding

hari ini, 26 Jan 2012 berakhirlah sudah "kenikmatan" exam midterm ini..alhamdullillah, akhir nya aku dapat menghabiskan exam ni dengan penuh sabar (^_^) kalau tanya part "kau dapat jawab la soklan2 dia?"  aku akan jawab kat korang..alhamdullillah so far so good babe! *confident gilak* hahaha tawakal jak lah semoga markah2 untuk exam midterm ni dapat tolong aku di final exam nanti..amin! doa kan aku k! tq =)

habis jak paper anatomy tadi, balik rumah solat zohor segala lepas tu terus pecut laju-laju nek teksi pergi lunch dekat luar, kalau sebelum belum ni, lunch aku hanya setakat mee goreng atau mee kari sometime hanya sekadar bun butter..tapi hari ni aku mau treat perut aku baekk punya..so kitaorang satu rumah pecut pergi Pizza 7Days dekat area Qamiyyah sanaaaaa...aku bagi chance dekat perut aku untuk bersenang lenang dan berbahagia jugak hari ni sama macam tuan dia yang happy sebab dha habis paper..*macam orang habis exam final bha muahaha* sampai2 jak pilih meja teruss panggil waiter untuk pilih menu..belek-belek, tenung-tenung tu menu, last2 aku decide untuk pilih Chicken Fajita..om nom nom (^0^) yummy!! and kami beli 2 pizza size medium untuk di share bersama okai..lahap gilak semua time tu, lapar kunun sudah kan..so beli la pizza sebagai side dish..side dish tu! muahahaha XD sebab masing2 order lain2 untuk main dish dorang..aku Chicken Fajita, Ummu dengan Zizi pilih Spaghetti Bolognaise, Fatyn lak pilih Chicken Grilled ka kalau x silap..haha banyak kan kami makan? sangat banyak untuk mereka2 yang berjantina kan perempuan..macam arab suda, tu la pasal berat naik mendadak -.-'' urgh! 

my lunch for today (^0^) bismillah~

tapi last-last suma pun kekenyangan..tapi makanan belum habis lagi..pizza masi ada dlm 6 slice lagi..spaghetti xhbis lagi..my dish also..so suma ambil inisiatif untuk take away jak yang xhabis tu..jangan membazir yer kawan2..membazir itu perbuatan syaiton yer..xbaik..kita ikut amalan yang baik2 yer..ahaks! semua dha macam ular sawa yang kekenyangan aku tengok muka sorang2 time tengah tunggu bil dari waiter..muahahaha XD siap dengan sakit kepala lagi masing2 gara-gara ammu teksi yang xreti budi bahasa >.<" ada ka patut dia merokok dalam teksi waktu kitaorang otw balik ke rumah after balik dari exam hall before this..aish! ammu ammu~ memang xberhati perut la, kalau mau mati tu, mati la seorang diri, jangan bawa orang sama #gerigitan =p haha

cakap pasal winter break, semua orang yang aku jumpa akan tanya "Syan, apa plan kau untuk cuti ni?" aku hanya akan jawab "teda plan apa2..just duduk d rumah, buat movie marathon, turun ke Cairo utk pergi Maarad Kutub, study kalau aku ingat and so on" my boring winter break plans T_T ada orang tu pergi LA, pergi LONDON, pergi panjat Gunung Sinai..aku? just duduk rumah ternak lemak! urgh! boring gilak!! fyi LA stand for Luxor Aswan not Los Angeles okai..muahaha kasi fofular sikit LA dekat Egypt ni..haha selain tu, tahun ni Sinai turun salji gak!! jeles!! mau pergi..mayB next year kotttt~ dunno la! *angkat bahu* 

mula mula tu ada jugak plan mau join sekaki pegi LA, tapi di sebabkan atas sebab2 tertentu, xdapat la aku mau join cuti-cuti mereka..T_T lepas tu plan mau pergi Dumyat ambik kerang banyak2..tapi tempat untuk peserta adalah terhad, dan kami adalah mereka-mereka yang berada didalam waiting list..huhu kesian kan? last-last memang teda guna lah masuk waiting list tu bila semua orang yang memang join tu teda yang cancel penyertaan dorang, semua pun mahu kutip kerang banyak2 huhu benda ini actually under kelolaan Perubatan Cawangan Zagazig..dat y aku guna perkataan "peserta" haha macam ikut pertandingan la plak kan..haha 

okai, aku rasa panjang sudah post aku ni..al maklum lah orang baru habis exam kan..selama ni tahan-tahan diri supaya nda post hari-hari..tapi still jugak tergoda mau update w/pun singkat jak post tu..hihi (^_^) apa boleh buat la, hobby aku plak ni kan..so lepas habis exam terus lepas gian untuk update blog..lepas ni mula la aku aktif balik ni meng-update blog, lagi-lagi time cuti ni..sudah lah teda plan apa2 kan..so bersedia lah tunggu aku post hari-hari kalau diizinkan..insyaALLAH (^_^)

oh ya, mengenai GA yang bakal berlangsung xlama lagi tu..insyaALLAH kami akan start pada 30 Jan jam 0000..so alert k guys..senarai sponsor korang boleh tengok SINI , so jangan lepas kan peluang korang untuk ikut serta dalam GA ni..hadiah2 dia menarik okai..sangat sangat la tidak rugi untuk turut serta..tapi sebagai preparation, sila lah berlatih  or baik pulih english korang..hint untuk GA tu, korang kena buat entry dalam bahasa omputih okai..tapi equity allowed dun worry =) so be prepare okai kawan2 adik2 akak2 abg2 sekalian..hehe (^_^)v

I'm off now..mau start dengan marathon drama House aku, oh yeah!! med student life..biasa la..haha..oh ya, Can I be you favorite hello forever? ahaks! tiba-tiba plak..kbai! take care! wassalam~

2 comments:

atie said...

wahhh~ Merdeka nampakk ^^

Syan_Neesa said...

@atie opkos! happy sangat2..but kegumbiraan ini hanya akan bertahan selama 2 minggu..lepas tu bermula la kembali "kenikmatan" study semula (^_^)v