Buah Zuriat dan khasiatnya.


tahukah anda apa itu buah zuriat atau buah Adam dan Hawa?



Buah Zuriat juga dikenali sebagai Buah Hawa atau Buah Adam merupakan buah yang sangat popular di kalangan jemaah haji dan umrah.

Di negara Arab, buah ini dikenali sebagai Doum. Di negeri arab, buah ini dijual sebagai sediaan herba untuk mengatasi masalah kesuburan di kalangan lelaki dan wanita.

anatara khasiat yang terdapat pada buah ini adalah,


  • Untuk darah tinggi mahu pun darah rendah
  • Membetulkan hormon dalam badan kita
  • Menghilangkan lenguh2 di seluruh badan
  • Menambahkan tenaga
  • Melancarkan kedatangan haid
  • Menyebabkan kehamilan (semua dgn izin Allah S.W.T)



gambar di bawah pula menunjukkan cara-cara penyedian buah tersebut.




semalam abang sepupu saya message and pesan suruh belikan dia beberapa biji buah zuriat untuk dia. So dari sana saya mula buat research sikit mengenai buah ni, orang lain study untuk oral Pharma pagi ni, tapi saya pegi buat research benda lain hihi. 

Kalau untuk orang bujang macam saya ni, apa la bah kan kepentingan dia mau ambil dan minum jus buah ni kan hehe tapi teda masalah bah tu, boleh seja saya dan teens yang lain minum, ada juga khasiat dia yang lain selain daripada untuk masalah kesuburan tu kan.

rasa macam mau try juga ni sikit, boleh ka tu? boleh ka tu? hihi

oh ya, btw siapa-siapa yang mahu beli buah Zuriat ni, boleh PM saya cepat-cepat sebelum 20 Jun 2013, In shaa ALLAH hujung bulan Jun ni nanti sampai lah buah ni di Malaysia.

bubye! mo study sikit2 dulu before exam oral pagi ni.

wassalam~

4 comments:

Fyna Ahmad said...

terima kasih info nih. baru tahu pasal buah nih.

cik yaya said...

info yang menarik :0
follow sini :)

Hanny Abdullah said...

wahh...bagus khasiat dia ya. Mama hanny pun baru tahu pasal buah ni..mcm nak cuba pulak..

najiah shaharain said...

ada juga beli buah nie..tp susah bah nk bukk..