sembang kosong...

AssalammualaikumWBT and Morning Malaysian and yeah, goodnight also for Malaysian in Egypt ^^

hurm..agak lama juga tidak menulis dan merapu dalam belog usang ni kan..currently waktu semasa di Egypt sekarang (waktu tengah tulis post ni) 11.52pm, yeah masih x dapat lelapkan mata, sebab tadi pekena Nescafe secawan kawkaw punya.. bagus kan? hehe

lama menyepi? apa tidak, line internet di rumah sewa ni telah dihentikan atas sebab2 tertentu oleh orang tertentu, geram sangat! >.< grrrr! but nevermind, dia mahu kami concentrate study la tu kotttt, ya lah tu study la sangat =p

well, pelajaran 3rd year sudah bermula, and kehidupan kami kembali kepada "normal life" of meds student U_U bangun pagi, gerak ke kuliah, 6jam kelas dari 9 pagi ke 3 petang, balik rumah, tidur petang ^__^v yeah! saya tidur petang, bina adipose tissue berlambak-lambak kat sini, #jyeah pastu malam plak buat revision subject hari tu then continue dengan persediaan awal dengan subject esok hari, hurm.. tapi kadang-kadang bukannya sentuh buku langsung, melepak depan lappy layan movie, bagus kan? movie tu lah nanti yang akan tolong rawatkan patients saya ^_^v haha kidding!

setakat ni study macam mana? susah? hurm...macam mana nak jawab..susah? boleh laaaa susah juga subjek 3rd year ni..lagi2 bila naik 3rd year dengan keputusan exam 2nd year yang cukup2 makan seja..sobs T_T ntah apa yang di study tahun lalu tu.. grrrrr! I hate myself for being like this, tiap tahun buat azam, tiap tahun la juga tak dapat penuhi azam tu huhu

sila lah jangan ikut macam saya, walaupun ada games tajuk dia "Sila Ikut Macam Saya" tu -.-''

subjects 3rd year apa?

kami ada 4 subjek yang perlu kami kuasai tahun ni, Pharmacology, Pathology, Parasitology and Microbiology *wink wink*

ambik kau! 2 tahun study medic, just study basic medicine jak..sekali naik tahun 3 apply kesemuanya, great! tapi sangat seronok ^^

subjects paling diminati setakat ni opkos la Pathology the study of disease and Parasitology science that deals with parasites that affect human.

2 subject lagi tu, boleh boleh laa hehe but still best wokay! tak tipu *lalalalala*

terbelit-belit lidah menyebut satu2 nama parasites and new terms..dah macam kena twist lidah ni menyebutnya.. Cysticercous  cellulosae, Diphyllobothrium latum, Diphyllobothrium MansoniHymenolepis nana etc dah korang plak try sebut satu2 nama parasites ni..tengok ter-twist tak lidah korang?practice make perfect wokay! kalau dah sebut banyak kali confirm lancar la tu ^^

okay lah dah banyak mengarut..masa untuk lelapkan mata sebab still ada kelas and test yang menunggu pagi ni.. fyi study x habis lagi untuk test ni hahaha see how irresponsible nya saya as meds student..pagi ni ada test tapi malamnya sempat lagi buat post -.-'' ek, dat y la nak undur diri and study sampai lebam ni *angkat kening double-jerk* haha

wassalam and take care, until we met again people! ^^

belajar baked apple pie hari tu ^^ alhamdullillah menjadi~


1 comment:

Anne Nurain said...

sy baca dalam hati n nama2 parasite tu sy skip je.. hehehe..