Jom Main Teka-Teki!!

AssalammualaikumWBT semua (^_^)

macam mana dengan hari korang semua? ok x? hopefully semua pun enjoy la sebab yang duduk dekat Msia dapat cuti weekend yang panjang kan..budak2 sekolah confirm happy sebab hari Isnin takde sekolah, so takde la kan perhimpunan..xpayah nak berdiri lama2 or duduk lama2 dalam dewan, dengar guru bertugas bentang laporan, ucapan headmaster bla bla bla kan? hihi

oh..how I miss my school days T____T wish to go back to that time and spend my whole day chit chating with my friends and play around like crazy okai busted kuat main waktu sekolah muahaha..I miss my school and my friends so much!! huhu seyesly, bila nanti adik2 dha habis sekolah, you'll miss it like crazy..trust me!

tiba-tiba intro cerita pasal sekolah lak kan, tajuk Jom main teka-teki..hehe..okai kembali ke topik yang sepatutnya k..

Jom main teka-teki bersama Doktor Syan (^_^)v yeah!! *clap clap clap* teka-teki nya adalah...

Ada seekor katak ni, dia jatuh dalam lubang yang dalam 15 meter, sehari katak tu hanya mampu untuk melompat 3 meter tapi akan jatuh 2 meter, berapa hari katak tu perlukan untuk keluar dari lubang tu??

teka-teki ni dulu Syan dapat dari seseorang, time tu pun Syan xdapat jawab, malu gilak sebab xdapat jawab..apa tidak nya..jawapan logik sangat-sangat..suda lah dulu time skola addmath dgn math dapat A..tapi teka-teki ni ponnnnn xdapat jawab..adoi -.-'' seyesly, medic has make me ALMOST forget about math T___T maafkan saya cikgu~

sekarang Syan nak korang lak yang jawab teka-teki ni..sekadar nak uji minda semua orang..kalau Syan berbaik hati, orang yang dapat jawab ni nanti bila Syan balik Msia, Syan nak bagi dekat dia ole-ole dari Mesir..insyaALLAH..so korang jawab k! luv u guys! bubye~ *waving*


12 comments:

SyUhAdA said...

15 hari..btol x?

SyUhAdA said...

sbb total semua 15 meter..sehari dia hanya mmpu lompat 1 meter jer..(3-2 meter=1 meter)..so, dia prlukan 15 hari..

gadismanja said...

15hari ,, sbb 1 hari 1 meter dia lompat

gadismanja said...

ataupon ,, mane lehh katak lompat pai 15meter erkkk

gadismanja said...

haha ,, katak tu akan mati katak jelaa kat situ ,, sbb 15meter tggi tuhhh

yaya said...

10 hari kudd .. hee , best nyer dapat pegi mesir ..

cinta siswi said...

15 hari la.. sebab 3 meter sehari then ditolak 2 meter sbb jatuh.. tggl la 1meter ja.. 1meter sehari then bersamaan dgn 15 hari sebab 15 meter..huhu..

*berbelit2 siswi jawab..hoho.. :)

Syan_Neesa said...

hehehe..suma salah!! try lagi~ (^_^)

yaya said...

salah ke ? okay , nak try lagi :)

rase nyer inche katak tu perlukan seumur hidup kalau nak keluar dari lubang tu ..sebab memang imposible kudd die nak keluar :)

Jasmin Ibrahim said...

nak jawab nk jawab....
rasanya la kan...sampai bila2 pun dia takkan berjaya la..sebab dia hanya MELOMPAT....BUKANNYA PANJAT pun...sebab tu dia takkan berjaya keluar dari lubang tu....sekian,terima kasih

Syan_Neesa said...

tak..jawapan dia logik k..korang kena guna math skill korang utk jwb teka-teki ni~ hehe selamat mencuba!

IntaNBerliaN said...

As salam..

Jemput join GA.. hadiah memang sangat2 best! 40++ pemenang yang dicari

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html

TQVM