sendiri bukan bermaksud forever alone



Assalammualaikum WBT and Salam 1Malaysia folks!



sendiri bukan bermaksud forever alone..

apa kah? kenapa kah tiba2 kuar post pasal ni?

empunya diri sedang sendiri ka?sedang forever alone ka saat menulis post ni??

tetttt! salah! 

aku tidak sendiri..kerana aku ada family and sahabat2 yang selalu ada di sisi..

even family ku jauh d mata..tapi mereka selalu dekat di hati ku ^_^



but suddenly hari ni..yup! hari ni..aku rasa sendiri..aku rasa forever alone..suddenly~~

kenapa boleh tiba2 macam ni? did you in depressed mood dear? no..i'm not..seyesly not~

bole percaya ka kata2 aku ni?haha XD


I feel so alone sometimes

tak tahu la..you know what..aku sangat sangat benci duduk sorang2..

sepa cakap dia suka dduk sorang2 tu maksud nya dia ada masalah psychology la tu..hati-hati~ sejak study psycho ni suma benda la aku mo kaitkan dengan psycho -.-''

and boleh la tolong ketukkan kepala dia sikit k..sikit jak supaya dapat kasi sedar dia sikit..jangan lak melebih2 k..hehe 


ok back to our story..

tadi after Asar kuar sekejap pegi beli makanan utk dinner..sebab suma orang dalam rumah ni mau makan makanan luar..I mean fast food.. =)

so..the other 2 pegi beli Asian Food dekat Restoran Hong Lou yang baru bukak kat Zagazig ni..mau merasa la kunun~

aku plak kepingin mau makan Zinger..huhu

so kami berpecah..aku sorang2 g seberang jalan raya yang penuh sesak tu..jalan raya tengah jammed sebab hari ni hari buang undi 2nd round dekat daerah Zagazig ni..so jalan agak jammed..

sampai kat restoran tu, order apa yang aku mau makan tu..then duduk tunggu sampai order aku siap..

time tu restoran tu tengah full house sebab ramai orang arab yang makan dekat sana..hurm..

aku cari port betul2 berdepan dengan kaunter pembayaran.so senang la nanti pak arab cashier tu nampak aku klo order aku dha siap kan..

then sebelah kanan aku ada TV plasma yang besar gedabak common thing that must have in a restoran, tv plasma size 40 inch 2 or 3 per restoran -.-''

 kompom la kan aku dduk dekat meja tepi dinding hehe

duduk punya duduk..tenung punya tenung..

zuppp!! tiba2 otak aku dengan lancar nya meng-aktifkan presynaptic neuron dia..hantar impulse ke interneuron then ke postsynaptic neuron and buat aku terfikir..yup! terfikir..turn physiology lak skrg huhu

"kan bagus kalau mereka ada di sini....."

siapa mereka? so many kalau mau mention one by one dekat sini.. =)

1st person yang aku teringat..si dia..bcoz time tu tgh tgok sepasang merpati sejoli tgh makan dekat meja sebelah..
then cepat2 hapuskan ingatan tu, benda mustahil tak baik di ingat takut menjadi dosa~

berganti plak dengan siblings and parents aku..lepas tu berganti plak dengan kawan2 d Msia..sebab tym tu tengah terpandang sekumpulan remaja tengah dduk semeja..around 5 to 6 person la mcm tu..ketawa bersama..bergurau senda bersama..how I miss that happiest moment huhu 

lama jugak la aku tunggu order aku sampai, tu yang sempat mengelamun sekejap..sekejap la sangat kan..hehe

sedangkan ada TV besar yg sedang tayangkan MV artis2 arab..bunyi punya main besar tapi aku still ble mengelamun..aiyak! -.-''



sempat snap gambar resit pembayaran tym tengah forever alone tadi..huhu



actually..aku sedang dihambat perasaan rindu yang membuak-buak dekat family and friends aku dekat Malaysia sekarang..

kata hati mendesak untuk aku pulang cuti winter ni nanti..but my beloved ummi xbagi balik la pulak..T_T sobsobsob

cuti 2 minggu jak tapi gatal mau balik..mana nda xkena bagi balik kan..mengada2 jak kakak aku ckp..huhu

seyesly~ aku rindu family aku!! 2 bulan ++ suda aku xjumpa dorang..

kalau xbalik cuti ni nanti, cuti raya aidilfitri nanti baru boleh balik..

bayangkan..punya lama lagi baru aku boleh jumpa dorang face to face..sobsobsob Y_Y

aku anak manja! that y aku x boleh berpisah dengan family aku lama2..huhu~



I wish that theres a miracle will happen..miracle that allow me to go home..miracle yang baik2 jak k..xmau yang jahat2 and yang tak pernah terlintas di kepala otak aku..tak mo! 

contohnya macam ada orang yang mahu sponsor tiket flight aku pulang balik Egypt --> Msia and Msia --> Egypt hehe =) 

and tiba-tiba ada orang datang masuk meminang ka..
ehem ehem! gatal yer cik Syan ni fikir nak kawin jer memanjang..kahkahkah =D kidding~ 
but kalau suda jodoh apa bole buat la kan..haha amin!

balik evacuation lagi mayB? haha ini memang in your dream jugak Syan!



ni la antara sebabnya kenapa tiba2 aku rasa forever alone sekejap..sekejap seja k..xmau lama2 sebab nanti aku xdapat mau fokus dengan study aku..huhu

sudah lah Isnin depan ada test Histo, carry mark pulak tu..then next month ada midterm exam plak..

cepat betul masa berlalu aku rasa..xlama lagi final plak..then habis la 2nd year aku as medic student..huhu

insyaALLAH kalau tiada halangan aku akan terus hupdate belog ni..kalau masa x mengizinkan, aku akan try sedaya upaya tuk hupdate jugak once a day..gambar pun jadi la..=)



rasanya post ni panjang suda kot..mula2 mo cerita psl rasa sendiri and forever alone..sekali pandai plak melalut kan..hehe sorry guys!


but always put inside your mind.. 

" ALLAH SWT is always there for us every time and everywhere.."

so bila rasa sendiri..selalu lah ingat ayat di atas ni k..=)

every time when I was depressed and need someone to express what inside my heart, but then no one there for me to share, I will take wudhu', unfold the prayer mat and start to express everything to HIM..

alhamdullillah cara ini sangat-sangat berkesan..kerana DIA Maha Mengetahui segalanya.. =)

sendiri bukan bererti forever alone kan?  =)


~wassalam~


15/12/2011
7.39 PM 
Zagazig Egypt


2 comments:

syahirahfs said...

sabar :)

Syan_Neesa said...

semoga ALLAH memberi aku kekuatan utk bersabar menjalani bulan2 mendatang..=)