Izinkan aku pergi..Test Histo..Mabruk!



Assalammualaikum WBT and Salam 1Malaysia people!


izinkan aku pergi . . .

iya..izinkan aku pergi ya kawan2..

selamat tinggal dunia mukabuku..

mulai hari ini, aku sudah nekad untuk DEACTIVATED akaun MUKABUKU aku..

untuk berapa lama?.. itu aku tidak tahu..

sebab musababnya biarlah hanya aku and dia sahaja yang tahu..

tidak ingin aku lukakan hati sesorang dengan mem-block hanya dia seorang..

oleh itu aku mengambil keputusan untuk terus pergi dari dunia mukabuku tu..




maafkan aku kerana pergi begitu sahaja..

mungkin ada yang tidak perasan..iya lah..siapa lah aku untuk diperasankan kehadiranku ini kan..

namun bagi mereka yang bergelar sahabat..maafkan aku kerana pergi tanpa khabar berita..

aku tidak hilang begitu sahaja..

aku masih ada..aku masih ada d dunia blog..dunia Twitter..dunia Tumblr and alam maya yang lain..

klik jak link web yang ada d sebelah kanan tu k.. =)



aku hanya tiada d MUKABUKU sahaja..dunno sampai bila aku akan membawa diri ini..

kalau nanti korang rasa rindu tiba2 dengan aku, boleh lah kontek aku d mana2 yg berpatutan k..sms or kol truss pun ok..I'll appreciate it guys..hehe =)

setakat ini, rasanya mukabuku itu tidaklah begitu penting kerana aku still ada housemates merangkap classmates aku sekali..kalau ada hal2 penting berkaitan kelas and study insyaALLAH tiada masalah bagi aku.. =)



dalam istillah medic sekarang aku dalam tempoh chemotherapy lah macam tu..sedang ber-chemo aku sekarang..

ada "cell kanser" yang merebak dalam badan aku sekarang and I must get rid of it as soon as possible before they spread..huhu..

sakit sangat sangat..mau nangis pun airmata ni kering sudah..hanya kepala yang terasa berat and berdenyut-denyut setiap kali menahan sakit "kanser" ni..

semoga ALLAH SWT memberi aku kekuatan untuk membuang "cell kanser" ni..insyaALLAH~



macam orang putus cinta kan ayat aku? hahaha..jangan salah faham k..ini bukan kes putus cinta..ini adalah kes aku dan dia..

dia siapa? usah ditanya..kerana biarlah rahsia kata Dato' Siti.. =) aku trip artis..haha




rasanya sudah cukup setakat ni..kepala semakin berdenyut pulak tengok skrin laptop ni lama lama..

lepas ni aku kena menghadap buku and notes la plak..esok test Histo menanti aku..

satu pinta ku guys, doakan aku and sahabat2ku di sini bisa menjawab kertas esok and seterusnya exam2 yang mendatang..


last but not least,

Di kesempatan ini ingin aku ucapkan TAHNIAH!MABRUK!CONGRATS! untuk senior senior 5th year kami yang telah berjaya melepasi tahun ke5 pengajian mereka..selamat memasuki 6th Year kakak2 abang2 sekalian..tahun final insyaALLAH~

doa kami mengiringi perjalanan kalian =)

semoga keluarnya kalian nanti menjadi seorang Doktor and Dokturah yang bisa mengubati fizikal, mental and hati bakal pesakit2 kalian.. =)




Ya ALLAH, jauhnya lagi perjalanan hidupku sebagai seorang pelajar perubatan ini..masih bersisa 4 tahun lagi..

semoga perjalanan pelajaranku akan berjalan lancar..walaupun aku terpaksa merangkak untuk sampai ke tangga terakhir tu aku akan merangkak..

ummi selalu cakap dekat aku waktu balik Malaysia dulu..

"adik, lepasnya kau tahun pertama ni ibarat kau baru melangkah satu anak tangga, ada 5 lagi anak tangga yang menanti kau.."


semoga semuanya berjalan seperti yang telah aku rancangkan..insyaALLAH..

~wassalam~

p/s : maaf andai ada yang terluka dengan post ini~ 
p/s : Dear little Mimi..nanti kak.syan bantu mana yang patut k..sorry sebab deactivated FB secara mendadak..


3 comments:

ChentaEty said...

hii dear..maybe sometimes we urge to do something like this..for a while..hehe..i now,one day u'll activated it again..oh ya..if u not feel to hard..i'm happy if u follow my tumblr ..already follow ur..=)

p/s http://chentaetysalbiah.tumblr.com/

Syan_Neesa said...

for a while tu dunno bila sist..mungkin kali ini agak lama kot..and one day tu xtau bila..mgkin klo iya pun, guna akaun baru kot..dunno la! xtau lg..saya dha follow balik tumblr sist! thx sbb sudi follow! =)

SaNG PeNCiNTa said...

KuReLaKaN DiKau PeRGi SeKaRaNG
KaReNa KiNi aKuPuN SaDaR PaDa KeNYaTaaN
SeMeSTa TaK PeRNaH MeNGiNGiNKaN KiTa MeNJaDi SePaSaNG

aKuPuN MuLai MeNYaDaRi
MeNGaPa SeMeSTa MeMPeRTeMuKaN KiTa DiKoTa iNi
KaReNa KiTa SaMa SaMa SeDaNG MeNCaRi YaNG SuDaH SaaTNYa DiCaRi

SeMuLa aKu TaK MeNGiRa
KeBeRSaMaaN KiTa
aDaLaH CaRa SeMeSTa YaNG SeDaNG MeNGoTaK NGaTiK HaTi PaRa HaMBa

aNeHNYa SaaT iTu
MeNGaPa BeGiTu MuDaHNYa HaTiKu JaTuH PaDaMu
SeMeNTaRa JuTaaN LeLaKi BaHKaN TaK MeLiRiKMu

aPa KaReNa KeLeMBuTaNMu YaNG MeNDaMaiKaN
aTau KaReNa JaMiNaN KWaLiTaSMu DaRi PaRa PeNCaRi YaNG TeLaH KuSeBaRKaN DiDeLaPaN PeNJuRu aLaM
SeHiNGGa BeGiTu MuDaHNYa HaTiKu SaaT iTu TeRTaWaN

aKu JaDi TeRiNGaT SaaT KiTa MaSiH MeNCoBa uNTuK MeNYaTu
KaTaMu KaLau JoDoH KiTa PaSTi BeRTeMu
TaNPa KaMu PeRNaH MeNYaDaRi KaMu SiNGGaH DiHaTiKu HaNYa uNTuK BeRTaMu

aKu JaDi TeRiNGaT SaaT KiTa BeRaDa DiTiTiK TeMu
BeGiTu MuDaHNYa HaTiKu TaKLuK PaDa SeGaLa iNDaHMu
TaNPa PeRNaH MeNYaDaRi SaaT iTu HaTiMu BeLuM JaTuH PaDa KeTuLuSaN HaTiKu

SaLaHKu JuGa
YaNG SaLaH MeMBaCa RaSa
KeTiKa RaSaMu PaDaKu SaaT iTu SeaKaN BiLaNG CiNTa

PeRGiLaH CiNTa
TeMuKaNLaH Dia YaNG MeNuRuTMu LeBiH iNDaH SeGaLa
DoaKu SeMoGa DiRiMu BaHaGia DeNGaN oRaNG YaNG MeNuRuTMu LaYaK KaMu CiNTa