Masanya telah tiba...=(



Assalammualaikum WBT and Salam 1 Malaysia bloggers ^^



malam ni, aku ambik peluang yang ada untuk hupdate blog sebentar..

esok awal pagi aku dha kena bertolak dan memulakan kembali hidup aku sebagai seorang pengembara yang dahagakan ilmu dunia and akhirat di sebuah negara penuh barakah Mesir..

cuti 2 bulan yang sudah berlalu aku rasakan seperti sekejap..

dulu masa tengah cuti rasa xsabar nak sambung study balik..

ni bila dha kena balik semula nak merengek2 bak anak kecik ja..aigoo~




2 3 hari ni..aku sibuk dengan persiapan last minute aku..

mana membeli barang2 keperluan suma..shopping baju..macam la kat Egypt xde jual baju =.=''

sekarang suma urusan packing memacking dha settle..

sekarang yang mengusutkan fikiran aku adalah..takut berat barang2 aku akan over limit..~_~ aiyak!

mampus mau membayar nanti..sekilo dha rm30..kalau 10 kilo?? adei~

ni suma tym check in kat KKIA la..nnt dekat KLIA xtakut dha..sebab ramai2 check in..

d KKIA aku and sorang kawan jak yang sama flight..neves sih~

sekarang tawakal jak la..hopefully dapat la member aku yang sorang tu tolong coverkan kalau ada yg over..

ni la suma barang2 aku..yg bags kaler pink and paper bag tu hand carry..ada satu kotak kecik lg lupa nak bg masuk td =.='' rasa2nya over limit x??

huh...dha..xmau cakap pasal over limit bagai ni..=.=''


sekarang, sila be serius k..(-_-)v



dear friends..

tak kisahlah kwn2 yang aku uda kenal bertahun2 or yang aku baru kenal..either d FB, TWITTER or Blog..

semoga kita bertemu kembali suatu hari kelak..

andai kata kita tidak ditakdirkan untuk bersua kembali..

aku mau minta maaf atas segala kesilapan dan kesalahan yang telah aku lakukan..

sedar ataupun tidak..

maaf atas semua pertuturan atau bahasa yang agak kasar yang pernah aku gunakan dalam post2 aku sebelum ni..

and halalkan semua makan minum and semua benda yang aku ambil/terambil dari korang semua..

andai ada hutang yang belum aku langsai kan..bagitau la ya..supaya tenang hidup.. ^^




aku mohon kalian doakan kejayaan bersama k..

doakan agar kita dapat mengejar cita2 masing2 xkira d mana pun kita berada..

and doakan supaya perjalanan pergi aku kali ini selamat..amin!



kali ini akan ku gagahkan kaki yang melangkah ini untuk masuk ke peringkat seterusnya..

tidak akan ada erti mengalah dalam kamus hidup aku..

tahun baru, maka akan aku bukak lembaran baru..^^

perjalananku esok bermula d KKIA and berakhir di Cairo International Airport (CIA)

salam sayang buat semua yang membaca post ini..

sehingga berjumpa lagi dalam post seterusnya..insyaALLAH~

~wassalam~





7 comments:

izzie izzam said...

hey syan..
herm na blik mesir da erk..
okeyh2 haty2 wokeyh2..
jgn risau brg2 sume tak nmpak mcm over limit lah..heh *eh yeke..huhu
hope syan kuat smangat bile kat sne yew..:) gud luck dear..

ChentaEty said...

hye..syan..pray for u safety..=)take care there yaa..

MUHAMMAD NUR AIZAT said...

goodluck mrs.gf :)

syahirahfs said...

ak phm. ak phm.. ak pun, mase nak naik flight paling takut berat terlebih limit dy.. kang mulelah terkebil2 nak kemas balik.. doa ak disini semoga Allah memprmudahkan perjalanan ka.. take care okeyh:)) mungkin ka bace nih tyme da sampai egypt kot.. papepun all the best!! w/pun baru knl ka tak sampai setengah ag tahun. tp seronok kwn ngn ka,! sbb ka seorg kawan yg memahami dan seronok di ajak berchatting...:))

p/s: stdy lek lok ye Dr :)

...MiSS UmMi... said...

hve a sfe journy...:)..tke cre...:)

✿MisS NadRAH♥ said...

Salam..jaga diri disana..moga semuanya selamat hendak-NYA..ameen=)

eintan nurfuzie said...

wa..besnyer....dpt g tempat orang