Hari pertama bergelar pelajar tahun 2 perubatan (^_^)




tiada yang menarik happen hari ni..

aku and housemates aku semangat bersiap seawal jam 7 pagi sedangkan kelas mula jam 9 pagi..

lagi-lagi rumah dekat betul dengan gate belakang uni, 5 minit b4 kelas pun still boleh lenggang kangkung..hikhikhik

adik2 junior sila jangan ikut akak senior setahun ni yer..(^_^)v



actually hari ni kitaorang ada 3 kelas..2 kelas practical and satu theory..

tapi hari ni ntah apa tuah kitaorang, kelas practical anatomy jak yang ada..kelas pertama tuk hari ni dan seterusnya merangkap kelas terakhir untuk hari ni jugak (^_^)v

tapi tak lah happy giler sebab kami still kena tunggu lecturer tuk dua class tu datang..

tym 2nd class tadi naik sampai tingkat 5, tunggu punya tunggu lecturer tu xjugak datang2..

then okai enough tunggu lecturer jom blah pegi solat and lunch.

1 setengah jam after tu baru la naik pegi department physio, sbb ada practical physio lak..

tunggu punya tunggu jugak..last last lecturer a.k.a coordinator kami datang buat announcement class phsyio practical sepanjang minggu ni CANCEL!! hooorayy!! (^_______^)v 

aku confius kat sini, kelas practical jak ka or kelas theory sekali, sbb kelas practical once a week..

dha aku xbole gembira dha lepas tengok jadual kejap tadi (-______-)v tarik balik kegumbiraan tadi

untuk keselamatan..datang jak la nanti bila ada theory physio..sobsobsob =(



ok jom usha gambar2 hari pertama ke kuliah sebagai student 2nd year~


hari pertama kena semangat so guna la baju kurung..
aku iron baju sehari sebelum kuliah kot..hehe..see, betapa semangatnya aku~ haha



lab coat, buku nota , buku rujukan lower limb and beg kuliah baru aku (^_^)v


note skull..hari ni anat study part head&neck..
tapi aku bawak buku rujukan lower limb (-___-")
tgok la lukisan skull aku yang ntah apa2 tu..haha..hodoh~
tulisan aku pun hodoh sama..aigooo~


senyum seindah suria yang membawa cahaya..kau tersenyum ku tersenyum..lalalala~


mode bahagia jak hari pertama kuliah hari ni, tapi nanti korang tunggu jak la lagi lepas seminggu kelas berlangsung..suma dha angkat bendera putih siap serah diri awal..tetttt!!

nauzubillah! jangan la macam tu~ kena semangat sepanjang tahun..

allatul mumtaz!! straight excellent!!

okai enough dengan post hari ni..

selamat kembali ke kuliah buat sahabat2 seperjuangan

semoga tahun ini membawa seribu makna buat kita semua (^_^)v peace!



9 comments:

dayana nali said...

sandinyalabahhhhhhhh --"

Syan_Neesa said...

apa bulih buat la..redha jak la ar gmbr ko kena publish sini..haha

... ^^ said...

gudluck kak, sye bwu jmpe blog akk ni. like sgt.. sbb i want to become a doc too.. wish me luck k, :)

♥cOkLaT sTrAwBeRrY♥ said...

waa...beshnyee.....tringin nk berjaya mcm akak...saya pun nk jadi doctor jgk one day...ntah kn dpt ntah kn tdk....^^

belajar rajin2...peace!^^

shahdiana said...

ow....bakal doktor ek..bagus..bila tengok blog nampak cam so sweet jek..salam perkenalan...

Syan_Neesa said...

...^^ and fatin = akak doa kan korang pun dpt capai cita2 korang tuh..amin! belajar elok2 tau spaya dpt capai cita2 tuh =)

shadiana = salam perkenalan (^_^)v

... ^^ said...

masyeh kak, insyaallh.. :)

gulai masam ikan patin ! said...

salam :) akak buad medic dekat mesir tuu schoolarship ke / tanggung sendiru untuk first year ? best bacee akak punyeeee beloggggggg :)

Syan_Neesa said...

@gulai masam ikan patin ! akak dpt scholarship dear (^_^) thx sbb sudi dtg terjah dekat sini~