Cerita bazaar Ramadhan





Assalammualaikum WBT & salam Ramadhan yang ke6 semua ^^

hurm..diam2 uda masuk hari ke6 kita seluruh umat Islam menjalani ibadah puasa 1432H..

Alhamdullillah~

tajuk post kali ni..

"cerita bazaar ramadhan"

haha..banyak jak cerita tym bulan puasa ni..

but why must be cerita bazaar?

kenapa bukan terawih ka..berbuka puasa ka..shopping raya ka mayB..tiba2 mode raya haha

ish~ xde la, saja kali ni rasa hati tertarik tuk cerita pasal bazaar ramadhan..

bukan cerita pa2 yang ada dekat bazaar tu bla bla bla..

-
-
-
-

ni aku mahu cerita wat happen yesterday tym aku ngan family turun bazaar..

macam biasa la tiap tahun..

kalau turun bazaar mesti akan ada sanak sedara kawan kawan or etc kan yang kita jumpa..

but yesterday..

kebetulan my sista kepingin betul mahu makan burger padahal dia xposa ponnnn

so kitaorang pun pegi la satu stall burger ni..

tuptuptup..schoolmate Abah punya stall..

cerita punya cerita..segala cerita kuar..jejak kasih lah katakan XD

kawan Abah tu perempuan k..so aku panggil makcik la kan..^^

so..dipendekkan cerita..

tiba tiba makcik ni cakap kat Abah yang dia wat tempahan cupcakes..yummy!

ala2 boleh plak dia cakap macamni dengan Abah..

"Zak(nama Abah aku Razak), nnt kalau anak ko mau kawin(sambil tengok dekat aku,kenapa xtgok akak aku?!) boleh lah buat tempahan cupcakes dengan aku"

direct aku pandang Abah..mo dengar reaksi Abah..

jeng jeng jeng~

jawapan Abah...

"selagi belum kerja,nda lagi aku kasih kahwin ni,biar dulu habis study,kerja ,baru kawin"

punya punah harapan nusa&bangsa time tu..sobsobsob =(

bah mana nda kan..hancui harapan mahu kawin awal..gatal hahaha LOL XD

tapi xpe la kan..

keredhaan ALLAH kan terletak pada keredhaan Ibubapa..

si dia pun cakap dia sudi tunggu kalau jodoh..auwch!!terharu~

sudah wat deeper conversation dengan si dia..

lagipun masing masing masih study lagi..

lebih lebih lagi si dia yang mahu masuk tahun akhir pengajian..

harus banyak berkorban..

pentingkan yang LEBIH penting..fighting!! ^^

-
-
-
-

beberapa hari yang lalu..

telinga ni adalah dengar Abah bercerita2 dengan kawan dia kat depan rumah..

point yang paling jelas didengar oleh telinga aku tym tu..

"aku mahu dorang kahwin dengan pilihan dorang masing masing,sebab kalau jadi apa2 kami tidak disalahkan"

point before tu aku xtahu actually..kebetulan time aku tengah pasang telinga tu part ni plak yang kuar..hehe..=p

pa boleh wat la..rezeki aku dengar point tu kan..haha..

time tu hati ni dah happy semacam la..

fuhhh~ lega..

sebab takut jugakkan kalau2 ummi&abah tolong carikan jodoh nnt..

sekali bila sudah statement yesterday tu keluar..adei =.=''

xpe la..sabar je la yunk..

buat masa sekarang kena fokus betul2 dengan study ni..

penting kan yang LEBIH penting! oh yeah!! ^^

si dia suruh tanya Abah lagi balik nnt bila usia aku sudah mencecah 23 tahun..

ada 4 tahun lagi..mudah2an jodoh kami berkekalanlah k..amiiin~

-
-
-
-

ni la dia cerita bazaar ramadhan aku versi yesterday..

lepas lepas ni xtau la plak pa cerita akan keluar lagi..

oh ya, setiap kali pergi bazaar off course la kan jumpa kawan2 lama..

awkward gilak!! 

dorang suma uda gedek..aku ja yang maintain comel gitu..*perasan* haha

pastu kalau cakap pasal pilihan makanan..

kami round dulu bazaar tu sekali..without beli apa2 k..ronda2 dlu..ala2 survey gitu~

pas habis ronda ronda..

baru la decide mau beli apa..begitu la rutin kami kalau turun bazaar..haha XD

Abah aku tukang hulur duit ja..kami tukang beli..haha

my sista panggil Abah dengan some kind of gelaran klo pegi bazaar ni..

but aku lupa larh pa sudah gelaran dia..hehe

-
-
-
-

ok la..aku rasa cukup kot "Cerita Bazaar Ramadhan" ni..

hope si dia xmarah la ek, aku cerita dekat sini..^^

stay cool kan (^_^)v always..

tu yang wat aku makin sayang dekat dia! haha

oooopppssss terlabih sudah! haha

~wassalam~


p/s : tiba2 lak muncul si dia kan..one day, kalau ada kebenaran, i'll story mory gak dkat semua..insyaALLAH..Ummi,Ija & Ikhwan sudah tahu pasal si dia..tinggal Abah lagi belum, xberani kot mahu cerita dengan Abah..haha..gerun~







3 comments:

♥ Cik Panda ♥ said...

kau lupa. kau jumpa aku XDD

syahirahfs said...

oh my!!! sweetnyer! jeles seyh! hope hubungan ka everlasting. XD

Nedhamzah said...

sepa kamu punya buah hati syan?? hikhik mo taw juga.