: : kau pergi buat selamanya : :



aku membesar dengan kau 13 tahun dear..

masuk masuk ja skola rendah aku dha duduk sekumpulan ngan kau..smpi la skola menengah kita still bersama..

dan hari ini..

aku mendapat berita terburuk yang aku xmau dengar lg lpas form 1..

kau telah pergi kepada NYA..

YA ALLAH, 

perasaan aku bagai di siat siat tatkala mendengar berita tersebut..

terimbas kembali saat saat kita bersama..

suka duka

pahit manis

gelak tawa

suma nya masih segar di ingatan aku kawan..

perkara last yang ko ingin buat bersama aku adalah tengok wayang sama sama

time aku balik msia dulu, tu pun xjadi..

punya sedih aku time tu, and now, lagi sedih.... :'(

seyesly, im gonna to miz u, and it take times to accept it..

please make me strong again..this is the 2nd time im losing my bestfren..

aku sayaaaaaaaaaaaaaaaaang kau sampai bila2x!!!! 

xda lagi kawan aku yang mo bawa aku jalan pasni..

xda lagi kawan aku yang berani pinjam keta bapak aku..

xda lagi kau yang akan owez datang umah ceta ceta..

xda lagi ko tuk aku share masalah..

xda lagi ko tuk aku owez cakap rindu..

xda lagi ko tuk cakap aku makin gemuk..

xda lagi ko tuk cakap aku pendek..

xda lagi ko tuk owez ketawa sama ngan aku,..

xda lagi ko salah satu sahabat aku yang MEMAHAMI aku..

dan yang paling penting..

SUMA XKAN SAMA LAGI TANPA KO ALIF.... ~.~

aku sayang kat ko!!

Ya ALLAH, Kau tempatkan lah roh sahabat baik ku ini dlm golongan hamba yang Kau rahmati..amiiiin~

Allahyarham Mohd Alif Jalil _16 april 2011


p/s : dear syan, please stay strong..yang pergi tetap pergi..banyak2kan berdoa..kawan2 doakan sekali k..al-fatihah~

6 comments:

cikk EME :] said...

Assalamualaikum..
tabahkan ati yeahh..
jaga kesihatan,
jangan nanges terlalu lama.
eme pun baru jugakk kehilangan member.
eksiden..jadi, kita berada dalam situasi yang sama.
iaitu kehilangan orang yang kita sangat sayang,..

member sis siap masuk paper, bayangkan betapa terkilannya rasa hati,,
sebab sebelum tu dok mesej elok2 saja..

sudisudi lahh baca yea.
boleh tekan sini :

http://emelienablognotyours.blogspot.com/2011/04/al-fatihah-buat-saudara-seislam-kitaa.html

Mohd Nuralim Talawi ( MNT ) said...

semoga beliau ditempatkan bersama golongan yang mulia..

mujahid said...

as salam..
banyak kan bersabar..
dariNYA kita datang,padaNYA kita kembali..
dy jugak pernah merasa apa yang sahabat rasakan..
agak lama untuk menerima,tapi insyaALLAH.. Semua nya akan baek2 saja..
kita doakan arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman..
amin~

ada masa.. sila lah ziarah..

http://dady-rahman.blogspot.com/2010/09/sahabatku.html

MinT said...

Syan..aku betul2 harap yg aku dpat cakap yang aku tahu macam mana ko rasa..tapi malang sekali aku x tau..aku x pernah lagi rasa kehilangan seorang yang aku sayang macam neh..so apa yang boleh cakap ialah tabah kan hati..dan doa.. doa kn agar dia mendapat kesenangan dan kemudahan diakhirat...

mujahid said...

as salam...
dari nya kita datang..
pada nya kita kembali..
terima qada dan qadar Tuhan..

http://dady-rahman.blogspot.com/2010/09/sahabatku.html

nanakimie said...

salam takziah dari nana..moga kamo tabah hadapi dugaan dari illahi..be strong k!moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 beriman..amin...