xdpt tido larh..(@_@)

oleh sbb aq xdpt tido mlm2 buta ni, aq mau tulis blog la..
aq xdpt tido la mlm ni, 
why?kenapa?..
huhuhu..nak ceta jgak kat suma blogger2..
actually semalam, aq start chat ma sorang senior aq kat skola dlu,ala skola mna stu ek? skola aq tym form 1 smpi form 3 la..smk agama inanam, actually aq xknal sgt kat dia ni, kenal2 gitu ble la, skali tym dia sapa tu

 "salam, bdak umah ijau! pa khbr? "

, punya la tkezut i..dia still remember my last rumah sukan..adeideidei~ 
chat punya chat, smpi la kat topik im single..he says 

" ada can la ni.."

, d situ aq slh, mmg aq slh!!
dusssssshhhhhh! satu penampar tuk ko syan sbb ko yg slh from the beginning..hukhukhukhuk..(-___-,,)
then dia mnta num fon, 1st aq bg num egypt, dia ckp dia xmau num egypt, dia mau num msia, aq ckp la num aq ngan kkk aq skunk, dia tgh guna..(alasan~)..pd wktu yg sma tym aq chat ma dia, aq chat gak ngan sorang member, smbil2 chat ma member i pun tnya la wajar x klo i bg num msia i kat dia..my member say 

"yes, but jgn bg num egypt ko" 

adoi..i dha tbagi la sayang oi..maalish~ hihihihi..mula2 mmg i xnak bg, tym last uda chat ma my senior tu, dia ckp la mcm ni..

"aloooooo..dha kena blik hostel ni, mcmna nak kontek2 ag ni,tkut xslalu on9 la plak.."

..korang jgn heran bila nmpk perkataan HOSTEL tu..actually dia dha kerja dha, kerja ngan goverment..ngan MAJLIS SUKAN SELANGOR as FUTSAL PLAYER...so mayB la kena tnggl hostel ke pa..i pun xtnya..malas sih~..sambung blik ceta..i pun bg la num i tu kat dia..n dia pun bg la num dia kat i..ingatkan dia xkan kontek pd hr yg sma..skali dia kontek gak btul2..tym dia kol first2 aq xde kat bilik, npon tnggl kat bilik kan, aq kat bwh..ada keja ckit nak d buat, sooooo xsmpt angkat..dtg la msg dia.

"salam..wt pwe 2"..

then aq gtau la..

"soe2..kat bwh td..hihihi"

..then dia bls..

"jap ea"

..ingat kan pa..rupanya dia mau kol..
aq pun ngan slumber nya mgangkat kol dia..ok2 xmau ceta pnjg..tym dia kol ni la ada ayat dia yg wat aq terkezut~ ni hah ayat dia..

"aku dha ada suma, skunk tnggal pendamping ja ag.."

 &

 "nnt bila blik msia smula,gtau la ek, mau beli tiket blik sabah,nak hntr rombongan"

&

" xpe, lma pun lma la, yg pntg ada ikatan dlu,spaya tjamin.."

&

" aq xmau dha men2 ni, aq nak yg kekal smpi ke jinjang pelamin trus.."

..wth!!! dia seyes ka ni???? adeideidei..mula2 dia ckp mcm ni , 

"tpikir gak aq, ko kan bakal jd doktor, nak tak kat aku yg stakat keja ngan goverment ni??"

..then aq suru la dia pikir sndiri..aq xmemilih org sgt, asalkan orang tu dpt pimpin aq ke jalan yg lurus..syukur la..pangkat2 ni i xpndg u know..ayat ni la yg aq gtau dia..ahhh..d sni ag aq slh..ibarat menyorongkan bantal kat org yg mgantuk..adei! (tepuk dahi sndiri) huhuhuhu..
sbb benda ni la aq xdpt mau tido nyenyak, mcm2 dlm kepala otak aq..yg satu xmau seyes, tba2 dtg yg stu seyes gilak! ni kali dugaan ALLAH tuk aq kan..nahhhh ambik ko syan~ huhuhu..seyesly..aq seram sejuk kat cni, bukan sbb takut hantu..tp tringat ayat2 senior aq tu..uda la aq ni klo bab2 cintan cintun ni lemah banyak~..tym aq single mingle ni la bnyk cobaan nya..adei..tp aq kna kuat semangat..klo mmg jodoh aq la kan..aq trima ja..berserah sma ALLAH ja syan..yg pntg ko berusaha tuk msa depan ko dlu..kejar luk cita2 ko tu..bukan cinta2 okay!!
so skunk i still waiting 4 best of my sake..i will follow the flow of the Nil's river..chewah! hikhikhik..
pa mau jd, jd la..im oredy a grown up girl..i can think perfectly by myself..MR.BZBD, im still waiting for u to says smthg..xnak dha ag syok sndiri, i nak dgr yg sahih, even i susah nak caya pa yg u ckp, i'll try my best to be a gud listener & try to not cry.......
wassalam~

7 comments:

Feez™ said...

kihkihkih~

Syan_Neesa said...

ktawa ko bean..klo ko d tmpt aq(as pmpuan la kan) bru ko tau!

♥ Azzatul Fatonah ♥ said...

ahem :))

Azwan Shah said...

bru saya phm...syan...kita pilih dgn 'hati' syan...bleh jd drama sdah hidup kw ne...

Mohd Ikhwan waoNe said...

hurm.. mana butang 'like' ahh? aku mo like komen c loy ni. hehehe.

syan, choose by heart. :) istikarah ya.

~kuyam~ said...

hurm,jgn ikut hati sgt
tp wt plihan berlandaskan akal yg bjaksana ye
hye syan...my first time visiting here =)

Syan_Neesa said...

adei..pa la kmu suma ni..aq xambil seyes pun bnda ni..tp klo mmg dia seyes kan..lantak dia la..aq xpikir pun mau kawin skunk~ adeideidei..loy..ko la yg jd pgarah drama tu ar??ok?