ALLAH xkan membebankan kita...

helooooooooo~
(semangat!) hikhikhik ^_^

smlm kaaaaaaaaaaaan aq cdg mau tido jap bha..jap ja..1 jam nun bru staD..skali, hampeh ar..aq ttup tu alarm npon then smbung tido blik..kesian kat Ain(roommate) sbb c bgun tp aq xjgak bngun2..tp b4 tido smgt suru dia c bngun, smpi siap suru ckp mcm ni ag..
" syan, cakap td mau staD.."
 nda jgak aq bgun2 ar..tp jgn kecewa k..aq bangun jgak at last..bgun tkejut ag..tgok c Ummu staD dha d tilam dia(kmi xde katil..save bajet)..trus2 tgok jam npon,almaklum la, aq ni xpki jam loceng,klo ada mmg sah "rosak" ole aq ar..hikhikhik..smbg blik ceta..tgok2 jam..jam digital tu mnunjuk kan tpt jam 1.38 am (waktu mesir)..duina..tlajak uda ni tau(ckp dlm hati)..xble jd ni..dgn pnuh smgt..bgun,pigi toilet,urus diri ckit(cuci muka ja..kakakaka) sejuk bha..then msk air tuk wat nescafe 3in1(tau uda kburukan mnum nescafe,minum ag ko ar syan..ish3x..)pastu dduk dpn meja staD ni..bukak buku anat..bljr thoracic wall (test next week)..hafal2 pa yg ptut..faham2 suma yg penting..aq xbljr tulang2 dia ag..tulang ribs kmi hilang ntah kmana..sma bdak2 len kali..nnt la g ambil..aq lupa2 ingat dha part2 tulang ni..td pun tym bljr ada blank2 jap..hikhikhik..(pa ni syan..isk3x~)..

erm..actually bukan mau gtau tu..tp mau gtau ni..(aq ni mmg suka gtau2 ni)hehe..
kurang dr sbulan dr skrg..kami budak2 1st year medic university zagazig egypt akan mduduki MIDTERM EXAMINATION..yg akan bmula dr 20 Feb 2011 hingga 23 Feb 2011..btempat..ntah! kakakaka..aq pun xtau d mana..yg pntg bukan d gamaah(uni) la..
sooooooooo..
maybe..MAYBE..aq akan kureng update post kat blog ni..klo ada pun maybe singkat o copycat ja dr mana2..hikhikhik..mau staD bha..masi bnyk ag aq xcover ni..(ummi soe..)..im scared oredy k..sabar ja la..
td aq round2 blog kwn2..bca post drg..tgk suma dha smgt mau exam..bukan la aq ckp aq xsmgt mau exam,just tgok drg mcm tu, aq ag la smgt mau fight sma2 dgn drg..bha Wiwin & Khalilah jom kita mumtaz sma2!! insyaALLAH..
 aq ingat stu pepatah arab la kan..

"man jadah wa jadah wa man zaraah assadah"(betul ka spelling dia tu?)

mksd dia..

"siapa yang berusaha dia akan mendapat,siapa yang menanam dia yang menuai"..(xtbalik ka tu ar??)

konklusinya d cni..
jom berusaha tuk mencapai MUMTAZ!!!!! insyaALLAH smpt cover ni..ingat yg lupa,hafal,faham n jgn lupa ag!..aja2 figthing!!

*tukar tu pkataan "kerja" ma "study"


p/s : ALLAH xkan mbebankan kita klo DIA tau yg kita mampu tuk tangani suma yg DIA kurniakan tuk kita..bak kata kwn2 aq.."dr ko ja tu"..

2 comments:

Pinung is VizarD said...

gelak sorang2 aku baca entry ko ni..
ok2 semoga ko berjaya..heheh
owez mendoakan rakan-rakan aku..

Syan_Neesa said...

dui..lucu sgt ka entry aq ni??hikhikhik